Hukuk Check Up

Hukuk Check Up

Hukuk Check Up Nedir?

Günden güne değişen ve gelişen yasal düzenlemelerle birlikte şirketlerin yasal sorumlulukları her geçen gün artmakta ve şirketler bu yeni değişikliklere uyum sağlamakta zorlanabilmektedir. Hukuk check-up hizmeti, bireysel sağlık check-upları gibi şirket içindeki tüm önemli parametrelere bakarak, şirketinizin karşı karşıya kalabileceği riskleri ve sorunları tanımlar. Şirketinizde yapılacak inceleme ile hem geçmişe yönelik risklerin belirlenmesi hem de yapılan tespitler doğrultusunda gelecekte doğabilecek risklerin yönetilmesi büyük önem taşımaktadır.  Bu risklerin önüne geçmek amacıyla hukuk check up ile şirketinizde hukuki açıdan uygunluk denetimi yapılarak hukuki işleyişin mevzuata uygun olup olmadığını, işyeri uygulamasının mevzuata uygun olmaması halinde ne tür risklerle işin yürütüldüğünü açık bir şekilde ortaya koyarak çözüm önerileri sunan bir rapor hazırlanır. Talebiniz halinde bu rapor ile tespit edilmiş sorunların çözümlenmesi konusunda danışmanlık desteği sağlanır. Son olarak ikinci rapor ile şirketinizin çözümlenen hukuki sorunları tarafınıza iletilecek ve sonrası için şirketinizin hukuki işleyişini iyileştirmeye/geliştiremeye yönelik net, somut, etkin ve uygulanabilir öneriler geliştirilecektir.

Süreç Nasıl İşler ?

Birinci Denetim

Birinci denetim ile şirketinize gelerek şirketinizin işleyiş süreçlerinin hepsini (işçi-işveren, kişisel verilerin koruma kanununa uyumluluğunu (kvkk), tedarikçi ve müşteri ilişkileri vb.) inceliyoruz. Gerekli evraklar yerinde incelenerek hukuki işleyişin mevzuata uygun olup olmadığı denetimi gerçekleştirilir. Bu denetim ile şirketinizin karşı karşıya kalabileceği riskler ve sorunlar tanımlanır.

Birinci Raporlama 

Birinci denetim sonucu yaptığımız incelemeleri sizin için bir rapor haline getiriyoruz.

İkinci Denetim 

Talebiniz halinde birinci rapor ile tespit edilmiş sorunların çözümlenmesi konusunda danışmanlık desteği sağlıyoruz.

İkinci Raporlama 

İkinci rapor ile şirketinizin çözümlenen hukuki sorunları tarafınıza iletilecek ve sonrası için şirketinizin hukuki işleyişini iyileştirmeye/geliştiremeye yönelik net, somut, etkin ve uygulanabilir öneriler geliştiriyoruz. 

Neden Hukuk Check Up hizmeti almalıyım?

Hukuk Check Up ile şirketin tüm yönetim ve organizasyonu ve iş süreçleri profesyonel olarak değerlendirilmiş ve mevcut durum- olması gereken durum karşılaştırması yapılmış olacaktır. Şirket içinde tüm faaliyet alanlarında temel sorunlar, ana riskler ve hızlı gelişme sağlama imkanları tespit edilecektir. Şirketin ana hizmet ve/veya üretim süreçleri, satın alma, insan kaynakları, bilgi işlem, raporlama, hukuk, satış ve pazarlama ve finans ve olası diğer ana süreçlerinde, risk yönetimi ve iç kontrol süreçleri değerlendirilecek, önemli sistemsel zafiyet ve eksiklikler tespit edilerek raporlanacaktır.

 

** Bu çalışma, Kula Hukuk Bürosu tarafından müvekkillerini bilgilendirme amacıyla hazırlanmıştır. Kaynak gösterilmeden kullanıma muvafakatimiz bulunmamaktadır. Görüş ve önerileriniz için [email protected] adresinden bizimle iletişime geçebilirsiniz.

İlgili Yayınlar
  • Hukuk Check Up
  • Anonim Şirketlerde Ortaklıktan Çıkma ve Çıkarılma
  • Yatırımcılar İçin İzmir Serbest Bölgeler Rehberi
  • Moritanya ve Türkiye Arasında İşbirliği Anlaşması
  • Koronavirüs (COVID-19) Salgınına Karşı İşletmelere Sağlanan Destekler
  • Sözleşmeli Avukat Bulundurma Zorunluluğu