Online Pazaryerlerinde Tur, Paket Tur ve Uçak Bileti Satışı Yasaklandı

Online Pazaryerlerinde Tur, Paket Tur ve Uçak Bileti Satışı Yasaklandı

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği ( TÜRSAB ) tarafından sık sık gündeme getirilen “online tur - paket tur - uçak bileti” satışlarına ilişkin yeni bir mevzuat düzenlemesi yapıldı.

14 Ocak 2021 tarihli Resmi Gazete’de, ‘’ Seyahat Acenteleri Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik “ yayınlanarak yürürlüğe girdi ve özellikle seyahat acenteliği hizmeti sayılan ürün/hizmetlerin online mecralarda satışlarına ilişkin çok önemli bir değişiklik yaşandı.

Buna göre, seyahat acenteliği hizmeti sayılan ürün/hizmetlerin (turlar, paket turlar, uçak bileti vb) online ortamda satıldığı dijital mecralarda, bunların dışında başka bir ürün veya hizmet satışı ve pazarlaması yapılamayacaktır.

TÜRSAB’ın bir süre önce acente belgesi talebini reddettiği Trendyol ve Hepsiburada gibi online pazaryerleri açısından, artık TÜRSAB’ın haksız rekabet dışında doğrudan yasaklayıcı bir mevzuat dayanağı oldu.  Her ne kadar, online pazaryerlerinden N11 için yaklaşık 5 yıl önce Acente Belgesi verilmiş olsa da, N11 sitesi (ve benzerleri) üzerinde yer alan uçak bileti, tur ve paket turların da kaldırılması için yönetmelikte 3 ay süre tanındı.

TÜRSAB, bir süredir, özellikle online pazaryerlerinin seyahat acentelerine mahsus ürün/hizmetlerin satışına aracılık yapmaması gerektiği, bu durumun mevzuata ve seyahat acenteliği işinin doğasına aykırı olduğu yönünde görüşler bildirmekteydi.

 

Kula Hukuk Bürosu olarak bizlere web sitemizin iletişim bölümünden, [email protected] e-posta adresimizden veya +90 232 435 06 04 numaralı telefondandan ulaşabilirsiniz. 

İlgili Yayınlar
  • Konutların Turizm Amaçlı Kiralanması
  • Kamu İhalelerine Karşı Başvuru Yolları
  • Uluslararası Sağlık Turizmi Yetki Belgesi
  • Vekillikten Çekilme Dilekçesi
  • Bilirkişi Raporuna İtiraz
  • Sosyal Medya Çekilişi