Türk Vatandaşlığının Yatırım ve Mevduat Getirme Yoluyla Kazanılması

Türk Vatandaşlığının Yatırım ve Mevduat Getirme Yoluyla Kazanılması

Türk Vatandaşlığı Kanunu Kapsamında Yapılan Yasal Düzenlemeyle;

Ekonomik Katkı Sebebiyle yabancılar için vatandaşlık başvurusu yapmaya hak kazandıran asgari şartalar 19.09.2018 tarihinde değiştirilmiştir ve kolaylaştırılmıştır. Buna göre;

Başvuru SebebiEski TutarYeni Tutar
Taşınmaz Satın Alma ( 3 Yıl Satılmaması Şartıyla)1.000.000-USD250.000-USD
Bankaya Mevduat Yatırma veya Devlet Borçlanma Araçları Satın Alınması ( En az 3 Yıl Vadeli Olması Şartıyla)3.000.000-USD500.000-USD
Türkiye’de Yatırım Yapılması

2.000.000-USD

 

 

500.000-USD

 

İstihdam Yaratılması

En az 100 Kişi

 

 

En Az 50 Kişi

Burada yazılı şartların gerçekleştiği konusuna göre, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı – Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı – Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) – Hazine ve Maliye Bakanlığı – Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) tarafından tespit edilecektir. (İngilizce Bilgilendirme İçin Bkz: https://kulahukuk.com/blog/turkish-citizenship-by-investment )

Taşınmaz edinme yoluyla Vatandaşlık başvurusu yapılacaksa, taşınmazın bedelinin yurtdışından döviz olarak getirilmesi halinde, ayrıca diğer şartlar varsa KDV istisnasının da uygulanabileceği unutulmamalıdır.

Başvuru yapacak olan yabancının geçici ikamet izni veya Turkuaz Kartının olması gerekir.

Tespit belgeleri ve yönetmelikte belirtili diğer belgelerle birlikte başvurulduktan sonra bir dosya düzenlenir ve İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan inceleme ve araştırma sonucunda (Milli Güvenlik ve Kamu Düzeni Bakımından Engel Hal Araştırması) Cumhurbaşkanı Kararı ile Türk Vatandaşlığına hak kazanılır.  Vatandaşlık, karar tarihinden itibaren başlar, bu nedenle başvuru tarihi bir hak doğurmaz. İşlemlerin süresi bakımından yasal düzenlemelerde ortalama ve kesin bir süre öngörülmemiştir. Ancak gerek başvuru sayısı gerekse güvenlik araştırması gibi süreçlerin etkisiyle bu sürenin evrakların eksiksiz tesliminden itibaren 3 ile 12 ay arasında sürmesi olağandır.

Türk Vatandaşı olan kişinin eşi ve çocukları bu başvuru sonucunda vatandaşlık kazanmaz. Eş ve çocuklar için ayrı işleme ve başvuruya ihtiyaç vardır.  Eğer eş muvafakat ederse, vatandaşlık kazanan kişinin çocukları da başka bir şart olmaksızın doğrudan vatandaşlık başvurusu yapabilirler. Eğer hem anne hem baba birlikte vatandaş olmuşlarsa çocuk da kendiliğinden vatandaş olur.

Kula Hukuk Bürosu’nun, yabancılar ve vatandaşlık hukukunda uzun yıllara dayanan tecrübesi vardır. Büromuz, İstanbul - Ankara - İzmir - Bursa - Antalya - Muğla - Adana ve Mersin başta olmak üzere Türkiye'nin tüm illerinde Vatandaşlık ve ikamet / çalışma izni işlemlerinizde danışmanlık ve iş takibi hizmeti vermektedir.

Türk Vatandaşlığı için şartlarınızın uygun olup olmadığı, sizin için en hızlı ve en uygun seçeneğin belirlenerek vatandaşlık başvurusunun yapılması, işlemlerin takibi ve sonuçlandırılarak Türk Vatandaşı olabilmeniz için bize www.kulahukuk.com üzerinden ulaşabilir veya  [email protected]  e-posta adresine elektronik posta gönderebilirsiniz. 

İlgili Yayınlar
  • Türkiye'de Turizm Yatırımı
  • Bankaya Para Yatırma Yolu ile Türk Vatandaşlığının Kazanılması
  • Yabancıların Türkiye'de Şirket Kurması
  • Yabancıların Türkiye’de Taşınmaz Satın Alması ve Satması
  • Yabancıların Yurtdışından Altın Getirmesi Mümkün Mü?
  • Türk Vatandaşlığının Yatırım ve Mevduat Getirme Yoluyla Kazanılması