Türkiye'de Turizm Yatırımı

Türkiye'de Turizm Yatırımı

Neden Türkiye'de Turizm Yatırımı Yapmalıyım?

Türkiye’nin son 10 yılda Turizm alanında sahip olduğu geniş hacmi ile, bünyesinde bir çok kültür ve dili barındıran bir Turizm cenneti olduğu tartışılmaz bir gerçek. Türkiye Asya ve Avrupa arasındaki konumu, inanılmaz turkuaz deniz kıyıları, misafirperver kültürü ve işinde uzman iş gücü ile dünyanın en popüler 4.tatil merkezi. Yatırımcıları koruyan ve yatırım teşviki sağlayan geniş çaplı hukuki düzenlemeler ile şimdi Türkiye’de yatırım yapmanız için doğru zaman. Bunun için sizlere dikkat edilmesi gereken noktaları ve güncel olarak en uygun turizm beldelerini derledik.

Türkiye'de Turizm Yatırımı Yaparken Nelere Dikkat Etmeli?

Öncelikle yapacağınız yatırımın boyutu, hedefleri ve sınırlarını belirlemenizi ve bu yönde geniş devlet teşviklerinden hangilerinin sizlere uygun düşeceğini bulmanız gerekmektedir. Bu süreçte Kula Hukuk Bürosu olarak sizlere yardımcı olabilir ve sizin için en uygun ölçeği, en uygun şehri, potansiyel alanları birlikte belirleyebiliriz. Süreç devlet teşviklerinden, turizm ruhsatına, bina sınırlamalarından, şirket devrine, personel ve lojman ihtiyaçlarına kadar birçok detayın dikkatlice değerlendirilmesi gerekliliğini içerir. Kısaca sıraladığımız bu önemli noktaları sizler için aşağıda açıklamaktayız.

Şirketi Devir Mi Almalı Yoksa Yeni Bir Şirket Mi Kurulmalı? Ruhsat Almak Mümkün Değil Mi?

Öncelikle bu süreçte hazır bir işletme devralmak üzere şirketin hisselerini edinmek, yeni bir şirket kurmak ve yeni bir ruhsat edinmekten daha hızlı ve daha uygun fiyatlı olacaktır. Turizm belgesi ve buna bağlı ruhsatları sizler adına edinmek gibi servislerimiz mevcut olsa da, şirket devrinin yatırıcımlar açısından daha karlı olduğu kanaatindeyiz.

Şirket Devrinde İşçileri De Devralabilir Miyiz? Lojman İhtiyacı Nedir? 

Hisselerini devralarak edindiğiniz işletmelerin işçilerini de haklarını korumak sureti ile devralmanız mümkündür. Bunun için tüm çeşitli yasal zemini hazırlayabilir, işçilerin eski sözleşmelerini gözden geçirerek sorunsuz şekilde işçi geçişlerini sağlayabiliriz.

Genellikle mevsimlik yatırım yapılan bölgelerin en büyük sorunu ise işçiler için lojman ihtiyacıdır. Çoğunlukla tatil beldesi olan yatırım bölgelerinde, yoğun sezonlarda konaklama alanları sınırlı ve pahalıdır. Bu sebeple, yatırım yapılacak işletmenin bir lojmana sahip olması, yatırımın sürdürülebilirliği açısından hayati önem taşır. 

Türkiye’de Turizm Yatırımı Yapılabilecek En İyi Beldeler Nelerdir?

1- Çeşme, İzmir

İnanılmaz sahilleri, hareketli gece yaşantısı ile İzmir’in Çeşme beldesi her yıl milyonlarca yerli ve yabancı turiste ev sahipliği yapar. Kışları sakin geçiren işbu yerleşim yerinde, otel ve işletmeler kış sezonunda büyük iş konferans ve organizasyonlarına ev sahipliği yapar; yazları ise sıcak kumlar ve serin turkuaz suları ile Türkiye ve hatta dünyanın en popüler tatil beldelerinden biri haline gelir. Lüks otellerin ve çeşitli üst segment işletmelerin yer aldığı Çeşme ve Alaçatı bölgesi yatırımcılar için kaçırılmayacak bir fırsattır.

2- Urla, İzmir

Bir çok Michelin yıldızlı restorana sahip olan Urla, lüks ve rahat yaşamın Türkiye’deki merkezlerinden biri haline gelmektedir. Yıllar içinde gelişen bu beldede, geniş şarap bağları ve kendine has bağ bozumu turizminin yanında deniz ve kıyı turizmi de dikkat çeker.

3- Kuşadası, Aydın

Kuşadası Aydın’ın küçük bir beldesi olup sakin bir tatil dönemi geçirmek isteyen turistlerin uğrak noktasıdır. İzmir gibi büyük şehirlere yakınlığının yanı sıra, Efes Antik Şehri’ne ve Şirince Köyü’ne yakınlığı, cruise gemilerinin başlangıç noktası olması, Yunanistan kıyısına 20dk içinde ulaşım imkanları ile küçük bir beldenin verebileceğinden çok daha fazlasını sunar. 

4- Kapadokya, Nevşehir

Türkiye’nin en bilinir sembollerinden biri olan peri bacaları Ürgüp, Kapadokya’da bulunmaktadır. Bu büyülü şehrin dünyaca ünlü peri bacalarını görmek, yer altı şehirlerini gezmek ve gün doğumu balon turlarına katılmak tüm turistlerin yapılacak listelerinde üst sıralarda yer alır. Şarap üretimi konusunda da iddialı olan bu bölgede lüks mağara oteller yıl boyu rağbet görmektedir. Son yıllarda Echoes From Agartha festivali başta olmak üzere, dünya sosyetesini bölgeye çeken özel partiler de yatırımcılar için göz ardı edilemeyecek bir artıdır.

5- Karadeniz Bölgesi

Eşsiz doğa manzaraları, sonsuz ormanlar ve yeşil çay bahçeleri. Sosyal medyada görmüş olduğunuza emin olduğumuz Karadeniz manzaraları, yüksek turizm hacmini doğal güzelliğinin yanında yıllar boyunca Doğu Bizans İmparatorluğunun meskeni olan bu bölgedeki eşsiz Sümela Manastırı bölgeyi kaçırılmaz bir turizm merkezi haline getirmekte. Çay bahçelerine doğru sallanan salıncaklar ve nehirlerde yapılan rafting etkinlikleri gibi bir çok farklı aktivite ile, Karadeniz, kıyı turizminden farkı seçenekler arayan yatırımcılar için biçilmiş kaftandır.

6- Bursa

Bir dönem Osmanlı İmparatorluğuna başkentlik yapmış olan bu şehir, küçük bir İstanbul’dur. Özellikle kış döneminde sınırlarında bulunan Uludağ sayesinde kayak turizminin ülkedeki bir numaralı adresidir. İstanbul’a yakınlığı, merkezindeki muhafazakâr yapı ve bir çok tarihi öğesi ile kış sezonu yatırımcıları için mükemmeldir.

7- Ayvalık

Tarih, mimari, deniz ve güzel yemeklerin buluşma noktası olan Ayvalık, Cunda adası ile birlikte yavaş ve huzurlu bir tatilin aranan yüzüdür. İşletmeleri nispeten küçük çaplı olan bu harika belde, inanılmaz bir yerli ve yabancı turist hacmine sahiptir. Dar sokaklarında kaybolmak ve doğal güzelliklerini görmek üzere tekne turlarına katılmak beldenin en popüler aktivitelerindendir. Yaz turizmi için yatırımcıların fırsat kolladığı bu beldede sonsuza dek yaşamak isteyeceksiniz.

Lütfen daha fazla bilgi ve size özel bir yatırım planı için bizlerle [email protected] üzerinden iletişime geçmekten çekinmeyin.

İlgili Yayınlar
  • Türkiye'de Turizm Yatırımı
  • Bankaya Para Yatırma Yolu ile Türk Vatandaşlığının Kazanılması
  • Yabancıların Türkiye'de Şirket Kurması
  • Yabancıların Türkiye’de Taşınmaz Satın Alması ve Satması
  • Yabancıların Yurtdışından Altın Getirmesi Mümkün Mü?
  • Türk Vatandaşlığının Yatırım ve Mevduat Getirme Yoluyla Kazanılması